Ontvoerd Marokkaans paar terecht

PolitieDe politie heeft nog steeds geen spoor van het ontvoerde stel uit het Limburgse Reuver. Mohamed ben Lahcen Fahfouhi (34) en zijn vriendin (29) werden vorige week vrijdagnacht door vier gemaskerde mannen uit hun woning gehaald. Twintig rechercheurs zijn op de zaak gezet. Gevreesd wordt voor het leven van het uit Marokko afkomstige paar. De ontvoerders lieten de inwonende schoonzus en de twee kinderen van de slachtoffers met rust. Die zijn inmiddels ondergebracht op een schuiladres.

Buurtbewoners hebben verschillende gedachten over de oorzaak van de ontvoering. Mohamed ben Lahcen zou zich met duistere (drugs)zaakjes hebben beziggehouden en ook een verband met de verdwijning van twee Marokkaanse jongemannen uit Venray wordt gelegd. Die zijn vermist nadat ze inbraken in een hennepkwekerij.

Anderen houden het op de financiële schulden die Ben Lahcen heeft opgebouwd. De ontvoerders zouden de geldschieters zijn, die hem honderdduizenden euro's leenden voor de start van zijn Spaans-Marokkaanse restaurant El Medano, in het stadshart van Roermond. Dat restaurant is al weer een tijdje failliet verklaard door onkundig handelen van ben Lahcen.

Curator mr. F. Gielen zegt daarover in zijn eerste faillissementsverslag: ''Hij startte met geleend startkapitaal, zonder ondernemingsplan. Er was wel een boekhouder, maar vanwege de lakse houding van Mohamed kon de boekhouding niet goed worden bijgehouden. De klandizie viel tegen en toen het geld op was, zijn de activiteiten beëindigd'' Uit de boedel van het restaurant zijn de meest kostbare zaken gestolen. Mohamed moest zich hierover op 16 januari nog verantwoorden bij de rechter-commissaris.

Buurtbewoners typeren Mohamed ben Lahcen als een keurig geklede oplichter. ''Hij was correct in de omgang, zag er netjes uit, maar hield zich bezig met stinkende zaakjes. Maar ik hoop dat ze er levend vanaf komen'', aldus een buurman vandaag in De Telegraaf.

Update 11.01 uur
NOS Teletekst meldt zojuist dat het paar terecht is. Volgens de politie gaat het redelijk met de 29-jarige vrouw en de 34-jarige man.

De politie geeft vanmiddag een persconferentie.

Update 18.01 uur
De politie heeft bekend gemaakt dat de twee vanochtend zijn aangetroffen op het station in Brussel. Daar heeft de Nederlandse politie ze opgehaald. Ze verkeerden in redelijke conditie. De man had wel een lichte hoofdwond.

Het stel is 5 dagen vastgehouden op een onbekende plaats. Al die tijd waren ze geboeid. Ze kregen wel eten en drinken. Onduidelijk is nog of ze zijn vrijgelaten of dat ze zijn ontsnapt. Justitie wil niet zeggen of er losgeld is geëist of betaald. Wel is duidelijk dat de zaak niets van doen heeft met de twee vermiste Marokkanen uit Venray.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in deze zaak. Wel heeft de politie het rechercheteam uitgebreid naar 30 man.


Het ontvoerde stel

Met dank aan goa.the-god voor de submit.