Zeer grote brand in Weert

Icoon BrandIn Weert is vanochtend een zeer grote brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Graafschap Hornelaan. De massaal uitgerukte brandweer maakte dit vanochtend bekend. Tevens wordt door de brandweer gemeld dat er gevaarlijke stoffen vrij komen tijdens de brand. De regionale brandweer is bezig met metingen in Budel en omgeving of de gevaarlijke wolk die richting in gaat.

De brand zou zijn uitgebroken in een houtverwerkend bedrijf en is overgeslagen naar andere gebouwen in het pand. In het brandende gebouw zijn onder andere een schoonmaakbedrijf, de gemeentelijke kringloop, een meubelopslagloods en een automaterialenbedrijf gevestigd.

Vooralsnog zijn er geen gevaarlijke stoffen gemeten. Bewoners van rondomgelegen wijken Molenakker en Biest is aangeraden deuren en ramen dicht te houden. De regionaal officier gevaarlijke stoffen (ROGS) houdt de luchtkwaliteit op meerdere plaatsen in de buurt in de gaten en controleert hoe de wind staat. De Eindhovense brandweer verleent op dit moment assistentie aan de brandweer van Weert.

Met dank aan Ikook voor de submit.