Zesduizend politiedossiers gewist in VS

Icoon OpmerkelijkEen politiedepartement in de Amerikaanse stad St. Louis is meer dan 6000 dossiers kwijtgeraakt nadat een computersysteem het begaf. De dossiers waren allemaal van de afgelopen week en zullen opnieuw ingevoerd moeten worden met behulp van de notities die agenten hebben gemaakt.

Het computersysteem crashte slechts een paar weken nadat een netwerkbeheerder ontslag kreeg. De netwerkbeheerder zat te snuffelen in bestanden waar hij niet in behoorde te kijken om informatie te verkrijgen over zijn vriendin, die onlangs gearresteerd werd voor het bezit van drugs.

Er wordt nog onderzocht of het ontslag van de netwerkbeheerder iets te maken heeft met de crash, maar het hoofd van de IT-afdeling van het politiedepartement verwacht niet dat er opzet in het spel was. De verloren data stond op een oude server waarvan de vervanging al in de planning stond.

Misdadigers in St. Louis hoeven in ieder geval niet te denken dat ze door de crash hun straf zullen ontlopen. Naar verwachting kan met oude back-ups en handgeschreven rapporten 99 procent van de verloren data worden hersteld. Hoe het kan dat er geen recentere back-ups aanwezig waren is niet bekend.

Met dank aan TheSpy voor de submit.