Muziek tegen hangjeugd matig succes in Sydney

Icoon Muziek Een experiment om hangjongeren door het spelen van 'golden oldies' weg te jagen, is in Sydney slechts een matig succes gebleken. De hits van weleer van Barry Manilow en Doris Day blijken de hangjeugd wel degelijk weg te jagen. Plaatselijke bewoners worden er echter ook helemaal gestoord van.

De gemeenteraad van Rockdale, een buitenwijk van de Australische stad Sydney, besloot vorige maand tot het experiment. Gedurende zes maanden zal op proef dezelfde muziek gedraaid worden, om zo de overlast van hangjongeren in het lokale park te beperken. Volgens de loco-burgemeester werkt het tot nu toe erg goed.

Omwonenden klagen echter steen en been over de keiharde muziek. 'Copacabana', 'Could It Be Magic' en 'Que Sera Sera' komen hen inmiddels de neus uit. De nummers worden vrijdag tot en met zondag van 21.00 uur tot middernacht eindeloos herhaald. Veel mensen geven dan ook aan niet meer normaal te kunnen slapen.

De gemeenteraad heeft naar aanleiding van klachten van de omwonenden wel besloten om de muziek wat minder hard te zetten. De loco-burgemeester begrijpt het probleem in ieder geval wel. "Ik kan sommige nummers zoals 'Mandy' ook niet verteren." In een poging het experiment helemaal te laten slagen, zal de gemeenteraad misschien binnenkort hits van ABBA of Celine Dion inzetten.