F1: Uitslag Grand Prix van Frankrijk

Icoon WK 2006 Michael Schumacher heeft de Franse Grand Prix op Magny Cours gewonnen. Fernando Alonso, leider in het kampioenschap finishte op een tweede plaats, gevolgd door Felipe Massa.

Bij de start was het Michael Schumacher die vanaf de pole position de leiding pakte. Massa had even problemen om Alonso achter zich te houden, maar wist zijn tweede plaats met succes te verdedigen. Voor Sato was de race snel afgelopen; hij viel stil in de eerste ronde, na bij de start van de formatieronde al moeilijk weg te zijn gekomen.

Tiago Monteiro zorgde voor spektakel. De Portugees spinde en pakte met de voorkant een kerb mee, waardoor de wagen hoog de lucht in werd geslingerd en Monteiro flink door elkaar werd geschud in de cockpit. Hij reed vervolgens voorzichtig naar de pits, om daar uit te stappen. Teamgenoot Christijan Albers reed lange tijd op de zestiende plaats, maar een slechte pitstop drong hem terug naar de achterkant van het veld, vlak voor Franck Montagny. De Nederlander kwam door uitvallers uiteindelijk toch nog op de zestiende plaats over de finish.

Zoals verwacht werden de eerste pitstops al vroeg gemaakt. Bijna alle topteams kwamen tussen ronde zestien en ronde twintig binnen, wat weinig aan de stand veranderde. Ondertussen zetten Mark Webber en Pedro de la Rosa een mooie show neer, door fanatiek maar sportief om de achtste plaats te strijden.

Kimi Räikkönen maakte zijn tweede stop al in ronde 32, na een tweede stint van slechts vijftien ronden. De Fin had grote problemen om zijn McLaren op de baan te houden en in de pits werden er grote aanpassingen gedaan aan zijn wagen, om de wegligging te verbeteren. Mark Webber had ook grote problemen, want vlak na zijn tweede pitstop kreeg hij twee lekke banden achter elkaar en viel door de noodzakelijke pitstops ver terug. Uiteindelijk moest hij de wagen in de garage parkeren.

Michael Schumacher en Fernando Alonso maakten hun tweede stops in respectievelijk ronde 38 en ronde 42. De Spanjaard maakte een lange stop, waardoor hij de race zonder derde pitstop kon uitrijden. Schumacher's pitstop was stukken korter, maar toen de Duitser zijn derde pitstop maakte, had hij genoeg voorsprong opgebouwd om Alonso voor te blijven en naar de winst te rijden. De twee-stop-strategie van Alonso zorgde er wel voor dat de Renault de tweede plaats kon overnemen van Massa, waardoor de schade in het puntenklassement beperkt bleef.

Voor meer Formule 1-nieuws kun je terecht op de FOK! F1manager