Ontvoerder Belgisch jochie opgepakt

MisdaadDe ontvoerder van David Henriet, de 9-jarige Belgische jongen die zaterdag door een veehandelaar levend maar gewond werd teruggevonden in een veld nabij zijn woonplaats Verviers, is aangehouden. De opgepakte man, de 21-jarige Benoît D., heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.

De dader is de vriend van de familie die eerder verklaarde het jochie vlak bij huis te hebben afgezet. De 21-jarige familievriend heeft toegegeven het jochie te hebben aangerand maar ontkent hem te hebben verkracht. Tegenover de politie verklaarde hij verder David niet te hebben geslagen. Het jochie zou zijn gevallen op een rotsblok. Hij dacht dat hij gestorven was en daarom liet hij David voor dood achter. Wetsdokters stellen echter vast dat D. het jochie wel degelijk mishandeld heeft.

Bij de dader is thuis tijdens een huiszoeking kinderporno gevonden. Bij die huiszoeking werden ook bladzijden vol geschreven fantasiën van Benoît D. over de 9-jarige David aangetroffen.

Het slachtoffer is inmiddels geopereerd aan een hoofdwond die door de dader is toegebracht. Lichamelijk maakt hij het weer redelijk. Toen hij werd teruggevonden, was hij volgens de veehandelaar echter meer dood dan levend.


David Henriet, behoorlijk gehavend teruggevonden.

Met dank aan natedanielz, Rewimo en BeejEm voor de submit.