Tennis: Henin wint Roland Garros

Icoon Roland GarrosJustine Henin-Hardenne heeft voor de derde maal in haar carrière Roland Garros gewonnen. De Belgische versloeg in de eindstrijd Svetlana Kuznetsova uit Rusland: 6-4, 6-4.

In de eerste set kwam Henin meteen een break voor. De frêle Waalse ging later nog eens door de service van haar opponente heen. Kuznetsova speelde zeker niet slecht, maar maakte net te veel fouten om Henin bij te benen. In het tweede bedrijf begon Kuznetsova ijzersterk, ze pakte maar liefst de eerste tien punten, waardoor ze zonder al te veel problemen uitliep naar 2-0 en een break voorsprong. Toch wist de underdog haar service niet te houden, waardoor Henin weer terugkwam tot 2-2. Vervolgens plaatste Henin in de zevende game de cruciale break.

Henin heeft gedurende het toernooi geregeerd met harde hand: ze stond geen set af. Op weg naar de finale weerstond ze achtereenvolgens eenvoudig Ani (6-3, 6-0), Yakimova (6-2, 7-5), Garbin (6-4, 6-0), Myskina (6-1, 6-4), Grönefeld (7-5, 6-2) en Clijsters (6-3, 6-2).

Morgen kruisen Roger Federer en Rafael Nadal de degens in de mannenfinale in wat nu al een klassieker belooft te worden. De stand in onderlinge ontmoetingen is 5-1 in het voordeel van Nadal. In de Masterstoernooien van Monte Carlo en Rome trok de Spanjaard aan het langste eind na een thriller van een finale.


Een uitgebreid verslag van de finale lees je op FOK!sport!