Job Cohen toont voetbalkunsten

Sinds enige tijd doen de bekende koppen uit de Nederlandse politiek naarstig hun best om in de smaak te vallen bij het jongere publiek. Zo waagde Neerlands premier zich tijdens het bezoek aan Eindhoven -onder de bemoedigende kreten van de jeugd- aan een ritje op een skateboard. Helaas voor hem lag hij langer op de grond dan hij erop stond, maar eerlijk is eerlijk: hij deed een poging. Of het ook goed is geweest voor zijn imago is niet duidelijk.

Dat burgemeesters ook niet vies zijn van een beetje publiciteit, bewijst Job Cohen. De Amsterdamse burgemeester is sinds kort namelijk te zien in een promotiefilmpje voor het WK Amsterdam, een multicultureel voetbalevenement dat volgend weekend voor de zesde keer wordt gehouden.

Gewapend met een voetbal zien we Job Cohen in beeld verschijnen. De burgervader staat op vanachter zijn bureau, waarna het beeld uitzoomt. In driedeling pak voert de bekende burgemeester, of wellicht toch iemand die voor hem moet doorgaan, een scala aan voetbaltrucjes uit die hem -wonderwel- goed afgaan.

Balkenende probeerde het, maar 'Cohen' slaagt. Het enige dat wij nog misten was een oranje stropdas. Maar ja, je kunt niet alles hebben.

Het filmpje kun je hier bekijken (rechtermuisknop, 'Opslaan als...').

Cohen toont zijn balkunsten
Cohen toont zijn balkunsten