Voetbal: FC Barcelona kampioen van Spanje

Icoon Voetbal'Barça' is voor de 18de keer kampioen geworden van de Spaanse Primera División. Toen het kampioenschap bekend werd was de ploeg van coach Frank Rijkaard nog bezig met zijn wedstrijd tegen Celta de Vigo. In de rust was namelijk al bekend dat de nummer twee van de ranglijst, Valencia, met 2-1 had verloren bij Real Mallorca. Hierdoor was de FC niet meer te achterhalen voor de enige concurrent. Uitzinnige fans gingen in Barcelona meteen de straat op, toen het goede nieuws bekend werd.

Rijkaard zei dat zijn spelers vanavond een klein feestje mochten bouwen, maar dat het team vandaag gewoon weer op de grasmat wordt verwacht. "We gaan ons nu voorbereiden op de Champions-League-finale." De finale wordt over twee weken in Parijs gespeeld, met Arsenal als tegenstander.

"Dit is de belangrijkste prijs voor de club", aldus voorzitter Joan Laporta. "Het is de beloning voor hard werk en het constant bereiken van een hoog niveau. Nu kunnen we met minder spanning naar de Champions League-finale toeleven. Dit team schrijft geschiedenis."

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!