Miss-verkiezing bijna de mist in

Mrs. World Sof'ya ArzhakovskayaDe verkiezing van de mooiste getrouwde vrouw ter wereld, Mrs. World 2006, ging bijna de mist in toen Andrea Bermudez Romero tot winnares werd uitgeroepen. Terwijl de andere finalistes de Costaricaanse al aan het feliciteren waren, bleek dat niet zij, maar de Russische Sof'ya Arzhakovskaya (foto) 's werelds mooiste getrouwde is. Tot woede van een aantal andere kandidaten, die in protest het podium afliepen en hun sjerpen afgooiden.

"Sof'ya is nog maar 18, heeft niet eens een kind, en is nog maar net getrouwd met één van de rijkste mannen in Rusland - die vervolgens de kroon voor haar gekocht heeft", bekritiseerden een aantal rivalen van de Russische de verkiezing na afloop. Volgens Maricarl Tolosa-Cabel uit de Filipijnen woonde Arzhakovskaya geen enkele repetitie bij, en was ze tijdens het evenement in het Russische St. Petersburg immer vergezeld door drie bodyguards.

De winnares, die een professioneel danseres is, won een bontjas en juwelen. Mrs. Costa Rica, die een inzinking nabij was toen bleek dat ze toch niet de winnaar was, mag zich als schrale troost een jaar lang de vice Mrs. World noemen. De Finse Heidi Kopra werd derde. In totaal deden vierendertig dames mee aan de wedstrijd.