'Scheidsrechter slaat speler in elkaar'

Icoon Voetbal Geweld tegen de scheidsrechter van een voetbalwedstrijd komt helaas regelmatig voor, maar ook scheidsrechters kunnen flink uit hun slof schieten. Dat bewees scheidsrechter André P. gistermiddag in IJmuiden tijdens het duel Telstar Stormvogels - FC Zwolle, toen hij een 18-jarige voetballer tegen de grond sloeg. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

De scheidsrechter van het duel in de A1-klasse meende dat hij voor, tijdens en na de wedstrijd het mikpunt van pesterijen van spelers en toeschouwers was. Volgens Van Bodegraven, het slachtoffer, was dit echter helemaal niet het geval.

Het ging in ieder geval al voor het duel mis. "We oefenden penalty's toen de scheids dreigde mij voor mijn 'porem te slaan'. Hij dacht dat we op hem schoten. Klinkklare onzin", aldus Van Bodegraven in De Telegraaf.

Nadat er tijdens de wedstrijd kritiek van de toeschouwers naar het hoofd van de scheidsrechter werd geslingerd, staakte hij de wedstrijd. Terwijl de rood aangelopen scheids naar de kleedkamer liep, maakte Van Bodegraven een foto van hem met zijn mobiele telefoon.

"Bij de kleedkamer probeerde de scheids mijn telefoon af te pakken. Dat lukte niet. Daarna begon hij te slaan. Ik kreeg een beuk op mijn oog en achterhoofd", aldus de voetballer.

De scheidsrechter heeft zich na de vechtpartij opgesloten in zijn kleedkamer, waar hij later door de politie is aangehouden. Of er een aanklacht tegen hem ingediend zal worden is nog niet duidelijk. De KNVB wilde in ieder geval zondag nog niet reageren totdat er een onderzoek is ingesteld en alle feiten bekend zijn.