Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 26

Icoon EredivisiePSV heeft uitstekende zaken gedaan in de 26e speelronde van de Eredivisie. De landskampioen schakelde in een rechtstreeks duel AZ uit om de landstitel, terwijl het Feyenoord gelijk zag spelen bij FC Groningen.

PSV won met 1-2 in de Alkmaarderhout. De Eindhovenaren herstellen zich daarmee van de midweekse Champions League-nederlaag tegen Olympique Lyon. Al binnen tien minuten leidde de landskampioen met 0-2. Jan Vennegoor of Hesselink versloeg Joris Mathijsen in de lucht voor de 0-1, waarna Arouna Koné vlot daarna de marge verdubbelde. AZ stelde hier weinig tegenover en de 1-2 (van Stijn Schaars) na rust kwam uit de lucht vallen. PSV heeft nu een voorsprong van elf punten op AZ.

Feyenoord staat na dit weekeinde op zeven punten van de koploper. De equipe van Erwin Koeman wist in Euroborg niet te winnen van FC Groningen: 1-1. Feyenoord kwam er in het eerste bedrijf nauwelijks aan te pas en het doelpunt van Mark-Jan Fledderus was verdiend. Even daarvoor had Fledderus al de lat getroffen. Feyenoord hervond zichzelf in de tweede helft en na 71 minuten zorgde Pierre van Hooijdonk voor de gelijkmaker. Feyenoord kreeg nog kansen voor de zege, maar FC Groningen hield stand.

Ajax zette haar zegereeks in de competitie voort met een 1-3 overwinning bij Heracles Almelo. De Ajacieden kwamen nochtans eerst op achterstand, via Thijs Sluijter. Klaas Jan Huntelaar zette Ajax nog voor rust op gelijke hoogte. In het tweede bedrijf bracht Michael Timisela uit een rebound Ajax aan de leiding, waarna invaller Ryan Babel de eindstand vastlegde.

Vrijdagavond boekte RBC Roosendaal haar eerste zege van het seizoen. Het voor Europees voetbal strijdende NEC was in Roosendaal met 2-0 het slachtoffer. Ebrima Sillah en Paul Kpaka tekenden voor de doelpunten. De overwinning lijkt te laat te komen om degradatie te ontlopen. Het gat tussen Willem II en RBC is namelijk nog steeds groot: negen punten. Onderin wordt de strijd om de nacompetitie spannend, dankzij de driepunters van Sparta Rotterdam (3-2 tegen Willem II) en ADO Den Haag (2-0 tegen Vitesse).