Gezin veroorzaker dodelijk ongeval bedreigd

Icoon AlgemeenHet gezin van de Australiër die dit weekend zes tieners doodreed is bedreigd. Zo liet een vriend van de familie vandaag weten aan de media. Onbekenden zouden hebben gedreigd zich te wreken op de vijf kinderen van de 34-jarige Thomas Towle. De politie zal de bedreigingen onderzoeken indien er een aanklacht wordt ingediend, zo maakte een woordvoerder bekend.

Towle raakte zaterdagavond de macht over het stuur kwijt, en reed vervolgens op een groep van dertien jongeren in. Vijf daarvan overleden ter plaatse, één later in een ziekenhuis. Volgens getuigen reed de bestuurder onverantwoord hard. Na het ongeval sloeg hij op de vlucht, twee van zijn kinderen in de auto achterlatend. De man werd zondagochtend in een naburig stadje aangehouden.

De moeder van Towle bood vandaag haar verontschuldigingen aan. "Ik rouw voor de getroffen families. De slachtoffers zijn zo jong, en ik voel mee met hun grootouders en hun moeders en hun vaders en hun vrienden", verklaarde Jill Wilson. Het ongeluk heeft tot grote verslagenheid geleid in Australië. Zelfs minister-president John Howard liet weten mee te leven met de nabestaanden van de verongelukte jongeren. De veroorzaker werd vandaag voorgeleid, en werd behalve voor het doodrijden van zes personen en het verwonden van vier anderen aangeklaagd voor het verlaten van de plek van het ongeval en het weigeren om eerste hulp te verlenen. De rechtszaak tegen Towle zal eind juni dienen.

Thomas Towle wordt achter in een busje naar de rechtbank vervoerd
Towle wordt door agenten naar de rechtbank gebracht