Miljoenenroof op Schiphol verijdeld

Bravebart en YubYub hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadOp luchthaven Schiphol is vrijdagnacht een grote roof verijdeld. Op het moment dat twee mensen een grote partij mobieltjes uit een loods wilden ontvreemden, werden ze gearresteerd door de marechaussee. Volgens de marechaussee hadden de gsm's een waarde van enkele miljoenen euro's.

De marechaussee had de bende al op het spoor omdat ze al bezig waren met een tactisch onderzoek. De mobiele telefoons stonden klaar voor verzending. De daders waren bezig om de truck met oplegger te parkeren in de loods op het moment dat de marechaussee ingreep. Volgens hen vallen er nog meer arrestaties te verwachten.

Dit is de tweede keer in vier maanden tijd dat Schiphol slachtoffer is van mobiele rovers. September vorig jaar hadden criminelen het ook al gemunt op de luchthaven, toen vier mannen een transportonderneming overvielen en twee personeelsleden onder bedreiging van geweld 26.000 mobiele telefoons, ter waarde van ongeveer vijftien miljoen euro, afhandig maakten.

Deze overvallers zijn uiteindelijk gearresteerd, waarna een groot deel van de buit werd teruggevonden. Ook een vijfde verdachte werd in oktober nog opgepakt.