Tankauto met stikstof rijdt van talud

Icoon VervoerOp de A67 bij Eindhoven in de richting van België is een lange file ontstaan omdat een tankauto geladen met vloeibare stikstof rond 08:00 uur van het talud is gereden. Hulpdiensten zijn inmiddels onderweg naar de plek van het ongeluk. Hoe ernstig de situatie is, is nog niet bekend.

Het verkeer wordt inmiddels omgeleid. Tussen Someren en Waalre staat een file van tien kilometer met stilstaand verkeer.

Update 09:21 uur
De vrachtwagen drukte een personenauto mee in de berm. De automoblist raakte gewond. De tankauto wilde van rijstrook veranderen maar zag de personenauto over het hoofd en kwam in botsing. De truck belandde twee tot drie meter lager in de berm op de auto. De bestuurder zit bekneld. De chauffeur van de tankauto bleef ongedeerd.

Het is onbekend of de tankauto lekt.

Afgelopen week waren er ook al problemen op de A67. Bij het Limburgse Helden kantelde een vrachtwagen met een brandbare vloeistof. De chauffeur van de vrachtwagen moest uitwijken voor een kleine vrachtwagen, die plotseling remde. De bestuurder van de kleine vrachtwagen kwam om. De weg was daardoor lang afgesloten.