Half jaar cel voor achtervolging op tractor

Icoon AlgemeenToen een Britse tiener betrapt was op het rijden met de tractor van zijn baas zonder licht, ging hij er met een snelheid van bijna twintig kilometer per uur vandoor. Er waren destijds op 26 november zes politieauto's en een helikopter voor nodig om de achtervolging te beëindigen. De achttienjarige jongen is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden en een rijverbod van drie jaar.

De tractorbestuurder ontsnapte aan drie pogingen van de politie om de wielen te doorboren met speciale "stinger" voorwerpen. Hij probeerde twee keer om achteruit op zijn achtervolgers in te rijden, en reed ook op verkeersagenten in. Uiteindelijk kwam de tractor dichtbij Newton Abbot tot stilstand, waar de jonge agrariër met een te hoog alcoholpromillage werd aangehouden.

In de rechtbank gaf hij zijn gevaarlijke rijgedrag toe, bevestigde hij dat hij reed zonder verzekering en rijbewijs, geen toestemming van zijn baas had om het voertuig te gebruiken en bovendien te veel alcohol ophad. Volgens zijn advocaat kan hij zich verder weinig van het voorval herinneren.