Kenianen chillen op pasgeopende schaatsbaan

elvy had ons via de nieuws-submit te melden:

Schaatsbaan in KeniaOf het ertoe zal leiden dat het land binnenkort een rol gaat spelen in de mondiale kampioenschappen ijshockey, kunstschaatsen en langebaanschaatsen valt nog te bezien, maar onlangs is in het Oost-Afrikaanse Kenia 's lands eerste schaatsbaan geopend. De baan is te vinden in het Panari Hotel in de hoofdstad Nairobi.

De bijna 1400 vierkante meter grote baan kan zo'n tweehonderd schaatsers tegelijkertijd aan. Het is daarmee de grootste van de drie schaatsbanen in Afrika. De aanleg kostte bijna 700.000 dollar, en de maandelijkse onderhoudskosten worden ingecalculeerd op 11.600 dollar. Ondanks de hoge toegangsprijzen -12 dollar voor volwassenen- zijn de eerste gebruikers enthousiast. "Het is een geweldig idee. Wellicht dat Kenia over een jaar of tien een rol kan spelen in de Olympische Winterspelen, iets waar we nooit eerder over droomden", stelt één van de schaatsers op de baan.

Siggi Loeper, manager van het Panari Hotel, hoopt Keniaanse scholen te interesseren in het opzetten van een ijshockeycompetitie. De eerste contacten daarvoor zijn al gelegd, zo meldt hij. Tevens wil hij samen met de bestaande schaatsbanen in Egypte en Zuid-Afrika een Afrikaanse kunstschaatsfederatie oprichten.