Mannen die agent molesteerden melden zich

Op het politiebureau van Hoorn hebben zich dinsdagavond twee mannen gemeld die verklaarden verantwoordelijk te zijn voor het molesteren van een agent, die zondagavond in Stompetoren een snelheidscontrole uitvoerde. De mannen, twee broers van 28 en 34 jaar uit Zwaagdijk-West en Bovenkarspel, zeiden veel spijt van hun daad te hebben en brachten een bloemetje mee voor de betreffende agent. Ze zeiden onder invloed van alcohol tot hun daad te zijn gekomen.

Nadat de politie het bloemetje in ontvangst had genomen, werden de twee aangehouden en ingesloten in een politiecel. Ze blijven voorlopig nog wel even vastzitten. Het filmrolletje met flitsfoto's dat de twee hadden afgepakt van de agent, voordat ze hem mishandelden en in het water gooiden, is nog niet teruggevonden. Het tweetal gaf tijdens het eerste verhoor aan dit te hebben weggesmeten in een sloot.

Met de desbetreffende politieman gaat het naar omstandigheden redelijk. Hij heeft gekneusde ribben, wat schaafwonden en blauwe plekken opgelopen. Geestelijk heeft de agent een forse tik gehad, waardoor hij voorlopig uit de running zal zijn.