MSN'er chanteert 25 meiden met webcamseks

Een 19-jarige inwoner van Beverwijk is gisteren in de cel gezet omdat hij een aantal meiden via de computer zou hebben gechanteerd tot vergaande seksuele handelingen voor de webcam. De zaak kwam aan het rollen toen een 16-jarig meisje uit Raamsdonksveer enkele maanden geleden aangifte deed. Zij had via MSN met de Beverwijker contact gekregen.

Nadat ze op zijn aandringen zich een eerste keer ontkleed had voor de webcam, werd ze gechanteerd. De man had die beelden opgeslagen op zijn pc, en dreigde ze te openbaren als ze niet verder zou gaan. Daaraan gaf ze gehoor maar ook die scènes nam hij op, waarmee hij het meisje nog verder chanteerde.

Toen de 19-jarige MSN'er werd aangehouden trof de politie op zijn computer de pornografische foto's en filmpjes aan van nog 24 jonge meisjes en vrouwen. Uit onderzoek bleek verder dat de man met al die slachtoffers (in de leeftijd van 13 tot 19 jaar) via MSN contact had gelegd. De politie heeft het overgrote deel van hen en hun ouders kunnen bereiken en informeren. De verdachte Beverwijker zit nog vast en wordt vrijdag voorgeleid.