Huizen verschillende politici extra beveiligd

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Sinds afgelopen vrijdag is de beveiliging van een aantal politici flink aangescherpt. De woningen van alle elf fractievoorzitters van de politieke partijen in de Tweede Kamer worden extra bewaakt, nadat bij politieacties zeven radicale moslims werden opgepakt. Morgen wordt door een rechter-commissaris beslist of de arrestanten langer vastblijven.

Voor de huizen van onder andere Maxime Verhagen (CDA), Wouter Bos (PvdA), Boris Dittrich (D66) en Femke Halsema (GroenLinks) zijn containers geplaatst, met beveiligingsbeambten die de omgeving permanent in de gaten houden. VVD-aanvoerder Jozias van Aartsen werd al extra beveiligd, net als Kamerleden Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders en diverse kabinetsleden. Bij het onafhankelijke Kamerlid Hilbrand Nawijn werden de politiepatrouilles in de straat opgevoerd.

Afgelopen vrijdag werden in Amsterdam, Den Haag, Almere en Leiden terreurverdachten opgepakt, onder wie Samir A. en Jermaine W. die al eerder vastzaten vanwege een vermeend aandeel in de Hofstadgroep. Gevreesd werd op dat moment dat niet opgepakte potentiële terroristen hun plannen mogelijk ten uitvoer zouden proberen te brengen. Daarom werd onder meer het Binnenhof afgesloten voor publiek.