Koninklijke Marine vindt 2000 kilo cocaïne

Een fregat van de Koninklijke Marine heeft gisteren een partij van ongeveer 2000 kilo cocaïne ontdekt op een schip in het Caribisch gebied. Dat heeft een woordvoerster vandaag gezegd. De cocaïne was verstopt in een geheim compartiment van de motorboot. Volgens berekeningen van de marine zou de partij een straatwaarde van zo'n 60 miljoen gehad hebben.

Het schip, dat onder de Boliviaanse vlag onderweg was naar Midden-Amerika, werd al eerder in de gaten gehouden. Door een samenwerking met een Amerikaans drugsbestrijdingkantoor op Curaçao, de Nederlandse luchtmacht en de kustwacht van de Nederlandse Antillen en Aruba kon het schip opgespoord en aangehouden worden.

Nadat het schip was aangehouden, duurde het nog een paar uur voordat de drugs ook daadwerkelijk gevonden werden. De drugs zaten namelijk goed verstopt in balen in een geheim compartiment. Het is niet voor het eerst dat de marine een grote drugsvangst doet. Twee maanden geleden nog werd er in hetzelfde gebied een schip met 1800 kilo cocaïne aangehouden.


De Hr.Ms. Van Amstel, het fregat dat de vondst deed