Jongeman breekt graf open tijdens werkstraf

Neil J. Goodwin Jr.Een Amerikaanse jeugdcrimineel die tot een taakstraf was veroordeeld op een kerkhof in de Amerikaanse staat Massachusetts, heeft tijdens zijn werkstraf graf- en lijkschennis gepleegd op het graf van een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog. De jongeman, Neil J. Goodwin Jr. (19), vernielde eerst de ingang van de graftombe. Daarna opende hij het graf en rukte de ruggengraat, sleutelbeen, en schedel van elkaar los.

De politie kwam de grafschenner op het spoor na een anonieme tip. Ook ontving ze drie foto's waarop Goodwin met de schedel en beenderen poseert. Onduidelijk is wie die foto's heeft gemaakt.

Goodwin werd deze week aangehouden en is nu aangeklaagd voor graf- en lijkschennis. Hij ontkent overigens alles. De werkstraf die hij moest uitvoeren, het schoonmaken van het kerkhof, had hij opgelegd gekregen na een inbraak. Het skelet dat de jongeman uit elkaar trok, zou volgens historici van William Balch Pierce zijn, een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog die 142 jaar geleden stierf.


De opengebroken tombe