Vier Nederlanders dood door ongeval Duitsland

MadMarky en ziggyziggyziggy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het Duitse Lingen, net over de grens ter hoogte van Ter Apel, is vanmiddag een ernstig ongeluk gebeurd waarbij drie mensen om het leven gekomen zijn. Maar de politie vermoedt dat er nog een vierde dode is.

Bij het ongeluk reed er een vrachtwagen achterop twee personenwagens. Zeer waarschijnlijk heeft de chauffeur niet gezien dat er een file stond, die was ontstaan door een klein ongeluk wat eerder gebeurd was. Eén van de twee wagens had een Nederlands kenteken. De brandstoftank knapte na de botsing en er brak brand uit.

Update 21.44 uur
De Duitse politie heeft bekendgemaakt dat bij het ongeval vier Nederlanders zijn omgekomen. Het betreft een echtpaar van respectievelijk 60 en 58 jaar uit Vorden, een vrouw van 59 uit Heelweg en een vrouw van 68 uit Zelhem. De vier zaten in één personenauto, die onder de brandende vrachtwagen terechtkwam. Het ongeval doet denken aan een soortgelijk ongeval in juli 2004 in België, waarbij eveneens vier Nederlanders omkwamen toen hun in een file staande auto van achteren werd geraakt door een vrachtwagen.