Moordverdachte verwondt 3 bewakers

tonks had ons het volgende herschreven bericht via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen man die verdacht wordt van moord op een politieagent heeft woensdag drie bewakers in zijn cel gelokt en aangevallen. Eén bewaker moest naar het ziekenhuis met een gebroken kaak, gekneusde oogkas en verwondingen aan zijn nek. Twee anderen werden behandeld voor lichte verwondingen.

De man, de 26-jarige Esteban Carpio, wordt ervan verdacht een rechercheur om te hebben gebracht met diens dienstwapen. Dit gebeurde op het hoofdkantoor van de politie in Providence, Rhode Island. Hij is op 17 april gearresteerd.

Dinsdagavond zagen de bewakers dat Carpio zijn laken in probeerde te slikken. Eén van de bewakers ging de cel van de geboeide man in, die op dat moment rustig was. Toen de cipier dichterbij kwam sprong Carpio op en gaf hem een vuistslag op zijn gezicht, zijn handen nog altijd geboeid. De twee bewakers die daarop hun collega te hulp kwamen moesten het ook ontgelden, totdat Carpio pepperspray in het gezicht gespoten kreeg en men hem kon overmeesteren. Toen hij overgebracht werd naar een andere afdeling kreeg hij het nog wel voor elkaar een vierde bewaker in het gezicht te spugen.

De gevangenis heeft maatregelen getroffen om herhaling van het incident te voorkomen. Carpio blijft voortaan 24 uur per dag geboeid en mag alleen nog uit zijn cel om te douchen. Hierbij wordt hij streng bewaakt.