Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 16)

Een compleet competitie-programma dit weekend, waarbij natuurlijk het belangrijkste nieuws was dat PSV voor de achttiende maal landskampioen werd.

PSV wist thuis met 3-0 te winnen van Vitesse, en aangezien AZ de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 1-2 verloor, kunnen de Eindhovenaren niet meer worden ingehaald in de stand. PSV heeft nu, met nog vier wedstrijden te gaan, 79 punten uit 30 wedstrijden, 14 punten meer dan de nummer twee Ajax, dat met een nipte 1-0 wist te winnen van De Graafschap.

Feyenoord won de uitwedstrijd tegen FC Groningen met 0-2 en staat vierde, met nog maar twee punten achterstand op de nummer drie AZ, die de laatste weken met een slechte reeks bezig is.

In de onderste regionen van de eredivisie verloor RBC Roosendaal vrijdag de uitwedstrijd tegen Heerenveen met 1-7, waardoor de kans steeds groter wordt dat ze nacompetitie moeten spelen. Doordat FC Den Bosch een punt pakte bij NEC en De Graafschap van Ajax verloor, is het verschil tussen de twee laagst geklasseerden in de eredivisie nog maar twee punten, en is de strijd om wie rechtstreekse degradatie ontloopt nog geheel open.

Uitslagen :

Vrijdag 22 april
SC Heerenveen - RBC Roosendaal 7-1

Zaterdag 23 april
PSV - Vitesse 3-0
RKC Waalwijk - AZ 2-1
ADO Den Haag - Roda JC 1-4

Zondag 24 april
FC Groningen - Feyenoord 0-2
NAC Breda - Willem II 1-2
NEC - FC Den Bosch 2-2
AFC Ajax - De Graafschap 1-0
FC Utrecht - FC Twente 2-2

De actuele stand kan je hier vinden.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager