Schraven hekelt CDA-kritiek op topsalarissen

draaier had ons via de nieuws-submit te melden:

Voorzitter Schraven van werkgeversorganisatie VNO-NCW vindt de kritiek vanuit met name het CDA op de salarissen van topmanagers schadelijk voor het bedrijfsleven. In een vraaggesprek, vandaag gehouden met het NRC Handelsblad, vreest hij dat Nederland minder aantrekkelijk wordt als investeringsland.

Het CDA had samen met andere politieke partijen forse kritiek op de hoogte van de salarissen van de topmannen van Nuon en Essent. Balkenende wees hen dinsdag op hun verantwoordelijkheid in de maatschappij.

Schraven vindt een discussie over hun salarissen niet onterecht, maar is van mening dat het CDA te zware woorden gebruikt. Ook vindt Schraven dat het niet de taak is van bewindslieden om aandeelhouders te mobiliseren. Daarnaast vindt hij dat de vergelijking tussen de salarissen van het bedrijfsleven en die van de premier mank gaat: Balkenende heeft 'een bespottelijk lage beloning voor iemand met heel veel verantwoordelijkheid'.

De premier liet weten zich niet aangesproken te voelen. Hij zag liever dat Schraven een oproep deed aan zijn eigen achterban om verstandig met beloningen om te gaan. "Te lang is onder het mom van internationale vergelijking één en ander goedgepraat."