Uitslagen Champions League (06/04/2005)

Icon Sport - Champions LeagueVanavond zijn de overige twee kwartfinales gespeeld in de Champions League. Chelsea en AC Milan wonnen hun thuiswedstrijd. Over een week vinden de returns van deze wedstrijden plaats.

Chelsea - Bayern München
Zonder José Mourinho op de bank startte Chelsea uitstekend. Al in de vierde minuut scoorde Joe Cole nadat een afstandschot door de Braziliaan Lucio van richting werd veranderd. De Londense club kreeg nog één grote kans in de eerste helft toen Lampard vanuit de tweede lijn rakelings naast schoot.

In de tweede helft was het Bayern München dat goed uit de startblokken kwam. Bastiaan Sweinsteiger maakte in de 52ste minuut gelijk door de rebound van een vrije trap van Ballack achter Cech te werken. Na een uur spelen zorgde Lampard weer voor het voordeel van Chelsea door de 2-1 te maken. Tien minuten later scoorde wederom Lampard op een prachtige manier met een dropshot: 3-1. Didier Drogba maakte snel daarna nog de 4-1 waarmee de return niet meer van belang leek te zijn. Toch kreeg Bayern München de kans om nog een keer te scoren omdat scheidsrechter Temmink diep in blessuretijd een strafschop gaf. Ballack schoot deze veilloos achter Cech: 4-2.

Chelsea - Bayern München 4-2
04' Cole 1-0
52' Sweinsteiger 1-1
60' Lampard 2-1
70' Lampard 3-1
81' Drogba 4-1
90' Ballack 4-2 (pen)

AC Milaan - Internazionale:
In Milaan stond de derby tussen AC Milaan en Internazionale op het programma. Met de Nederlanders Seedorf en Stam in de basis kwam de thuisploeg op voorsprong. Jaap Stam werkte in de blessuretijd van de eerste helft een vrije trap van Pirlo met zijn hoofd achter Toldo. In de tweede helft domineerde AC Milaan meer dan in de eerste helft en kreeg wat meer kansen. Sjevtsjenko wist een kwartier voor tijd het verschil tot twee te brengen door weer een voorzet van Pirlo af te ronden: 2-0.

AC Milaan - Internazionale 2-0