Vrouw krijgt vergoeding voor zevenjarige 'seksstraf'

Icoon Buitenlands nieuws Een Italiaanse vrouw krijgt een schadevergoeding omdat haar ex-man geen seks met haar wilde hebben. Dat heeft het Hooggerechtshof van Italië deze week beslist. De toenmalige echtgenoot hield het vol om zeven jaar lang geen seks met zijn vrouw te hebben. Naar eigen zeggen wilde hij haar straffen.

Francesco begon zijn seksstaking in 1990. De reden was om zijn vrouw, Piera, te straffen omdat ze niet aan zijn zijde stond tijdens een familieruzie over geld. De twee zijn vervolgens uit elkaar gegaan in 2000. Francesco was ervan overtuigd dat Piera de reden was van de echtscheiding en hij wilde haar daarom geen compensatiegeld betalen. Hij is al een aantal keer in beroep gegaan, en kreeg telkens gelijk.

Het Hooggerechtshof gaf hem echter geen gelijk. Er werd geoordeeld dat Francesco's seksstraf niet gepast was. Het gebrek aan seks frustreerde Piera toentertijd. De scheiding was volgens het Hooggerechtshof daardoor niet de schuld van Piera. "De weigering van affectie en seksuele aandacht is de reden van de scheiding", aldus het Hooggerechtshof van Italië. Voor Piera was "een bevredigend leven onmogelijk". Francesco moet, naast de schadevergoeding voor Piera, tevens opdraaien voor de kosten van de gerechtelijke procedure. Het zou gaan om duizenden euro’s.