Microsoft vervangt 14,1 miljoen Xbox-voedingskabels

Icoon Games nieuwsBij wijze van voorzorgsmaatregel en uit bezorgdheid voor de veiligheid van consumenten heeft Microsoft vandaag aangekondigd dat het de voedingskabels van 14,1 miljoen Xbox-consoles wereldwijd op vrijwillige basis zal gaan vervangen.

De vervangende voedingskabels zijn ontworpen om consumenten en hun Xbox-consoles te beschermen tegen zeldzame storingen aan elektrische onderdelen die brandgevaar kunnen opleveren. Deze storingen hebben zich voorgedaan in minder dan één op de tienduizend consoles, en in bijna alle gevallen deed de schade als gevolg van deze storingen zich binnen de console zelf voor of bleef de schade beperkt tot het uiteinde van de voedingskabel aan de achterzijde van de console.

Bij dertig consoles wereldwijd werd echter als gevolg van deze storingen licht letsel of lichte schade aan goederen gemeld. In zeven gevallen hebben klanten een lichte brandwond aan hun hand opgelopen. In 23 gevallen hebben klanten rookschade gemeld of lichte schade aan een tapijt of entertainment center.

In alle regio's, behalve Europa, hebben Xbox-consoles die vóór 23 oktober 2003 geproduceerd zijn een vervangende voedingskabel nodig. In Europa hebben consoles die vóór 13 januari 2004 geproduceerd zijn een vervangende voedingskabel nodig.

"Dit is een voorzorgsmaatregel waarvoor wij gekozen hebben ondanks de zeldzaamheid van deze incidenten. Wij betreuren het ongemak, maar zijn van mening dat het verantwoordelijk is om consumenten een gratis vervangende voedingskabel aan te bieden." aldus Robbie Bach, de senior vice president van de Home & Entertainment Divisie van Microsoft.

Om een vervangende voedingskabel te bestellen worden consumenten verzocht naar www.xbox.com te gaan en te klikken op de link 'Vervangende voedingskabel voor Xbox'. Vervangende voedingskabels zullen twee tot vier weken na plaatsing van de bestelling arriveren. In afwachting van de nieuwe voedingskabel dienen consumenten hun Xbox-consoles uit te zetten wanneer deze niet in gebruik zijn.



Klanten die geen toegang hebben tot het internet worden verzocht contact op te nemen met Microsoft via het gratis nummer 0800-0200371.

Niet alle vervangende voedingskabels die Microsoft aan programmadeelnemers levert zullen er hetzelfde uitzien. Het type voedingskabel dat verzonden wordt is afhankelijk van de dag waarop de console geproduceerd is en het land waar deze gebruikt wordt.

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.