Restaurant serveert eten van papier
De cartridges van de printer zijn gevuld met sausjes en smaakstoffen in plaats van met inkt. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van gewoon papier maar van een speciaal 'papier', gemaakt van sojabonen en aardappelzetmeel.
De plaatjes van eten worden soms gewoon van internet gehaald, uitgeprint en vervolgens behandeld met een speciaal poeder van sojasaus, suiker en groenten. Daarna worden de prints nog gebakken om de smaak perfect te maken. Ook de menu's in het restaurant zijn op dezelfde manier gemaakt. Gasten kunnen ze opeten als voorgerecht of als soepstengels.
De chef van restaurant Moto, Homaru Cantu, is de uitvinder van de bijzondere printtechniek. Hij is nog bezig met een patentaanvraag. Volgens hem zijn de mogelijkheden eindeloos. "Stel je voor dat je in een blad een advertentie ziet voor een pizza. Je vraagt je af hoe die smaakt, en scheurt een stukje van de bladzijde af om te proeven", aldus Cantu.
Waarom nog koken als je ook kunt printen?