Vrouw Bob Marley wil herbegrafenis zanger

Rita Marley wil de resten van haar overleden man Bob Marley opgraven en hem opnieuw begraven, zo heeft ze persbureau AP verteld. Marley ligt op dit moment begraven in zijn geboorteland Jamaica, Rita wil hem herbegraven in de "spirituele rustplaats" Ethiopië.

"Het is een deel van Bobs eigen missie", zo meldde ze woensdag aan persbureau AP. Volgens Rita zijn de Ethiopische regering èn kerk akkoord en hebben ze hun steun betuigd aan haar plan. De herbegrafenis zou ergens dit jaar plaats moeten vinden, nadat er in Ethiopië eerst een maand lang allerlei feesten omtrent de zestigste verjaardag van de reggae-ster te vieren zijn.

Bob Marley zag het levenslicht op 6 februari 1945 in St. Ann, Jamaica. In 1981 overleed hij aan de gevolgen van kanker. Volgens zijn vrouw, geboren in Cuba, ging zijn hele leven over Afrika en niet over Jamaica, vandaar dat hij in Afrika begraven zou moeten worden. "Hij heeft het recht om zijn overblijfselen te hebben waar hij dat wil. Met zijn zestigste verjaardag dit jaar, is het tijd geworden om hem te verplaatsen", aldus Rita Marley.