Vervuilde cocaïne eist eerste leven

cygnusx, junkieXXXL en P.A. hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De met atropine vervuilde cocaïne die al enige tijd in Nederland omloop is, heeft een eerste leven geeist. Gisterenochtend is een 34-jarige Volendammer in het Waterlandziekenhuis in Purmerend overleden, vermoedelijk nadat hij de vervuilde cocaïne had gebruikt.

De man werd in de nacht van zaterdag op zondag onwel in zijn woning, waarop zijn medebewoners de hulpdiensten alarmeerden. Die besloten de man naar het ziekenhuis over te brengen, alwaar hij later in de ochtend overleed.

Het ziekenhuis schakelde de politie in, toen vast kwam te staan dat het slachtoffer cocaïne had gebruikt. Uit nader toxicologisch onderzoek zal moeten blijken of deze coke daadwerkelijk met atropine was vervuild. "We hebben in elk geval willen waarschuwen dat de vergiftigde cocaïne mogelijk ook hier is opgedoken", aldus een politiewoordvoerder.

In de afgelopen weken werden al diverse mensen in verschillende plaatsen in het land opgenomen in het ziekenhuis, nadat ze cocaïne hadden gebruikt waarin de stof atropine zat vermengd. Al hoewel er verschillende slachtoffers zelfs op de intensive-care terrecht kwamen, overleefden ze uiteindelijk allen de vergiftiging. Bij herhaling liet het Trimbos-instituut de afgelopen weken nog waarschuwingen uitgaan, dat de verontreinigde drug keer op keer opduikt.