Mogelijk stappen tegen v/d Ven door Radboud Universiteit

Snarf had ons via de nieuws-submit te melden:

De Radboud Universiteit denkt erover na om stappen te ondernemen tegen Abdul-Jabbar van de Ven, de man die dinsdagavond bij Andries Knevel zei dat hij het niet erg zou vinden als Geert Wilders zou komen te overlijden. Dat maakte Willem Hooglugt, woordvoerder van de universiteit woensdag gezegd. De Radboud Universiteit noemt de uitspraken onacceptabel. Van de Ven studeert Midden-Oostenstudies aan de Nijmeegse universiteit.

"Van de Ven heeft zich met deze uitspraken buiten de universitaire gemeenschap geplaatst," vindt Hooglugt. "Daarom gaan we kijken wat voor mogelijkheden er zijn om stappen tegen Van de Ven te nemen. In ieder geval sturen we hem een brief waarin we vertellen dat zijn uitspraken onacceptabel zijn."

Hooglugt geeft wel aan dat de uitspraken van Van de Ven wettelijk gezien niet strafbaar zijn. "Maar er bestaat ook nog een universiteitsreglement. Dit past niet in de normen en waarden van de universiteit."

De universiteit zal zorgvuldig te werk gaan in het nemen van stappen tegen Van de Ven. "Ik weet nog niet wat er precies mogelijk is, dat gaan we nu uitzoeken. We moeten in ieder geval heel voorzichtig zijn en niet ook gaan escaleren. Het is namelijk ook onacceptabel dat Van de Ven nu met de dood bedreigd wordt," aldus Hooglugt.