Soldaat sterft kort na geboorte zoon

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuwsEen Amerikaanse soldaat in Irak is afgelopen maandag gesneuveld, niet wetende dat hij enkele uren daarvoor vader was geworden. De 23-jarige marinier Shane Kielion was gelegerd in de provincie Al Anbar, in de buurt van Fallujah. De legerleiding heeft niet bekendgemaakt hoe de jonge vader om het leven is gekomen.

Kielion kende zijn vrouw al vanaf highschool. April Kielion werd zondagavond in het ziekenhuis opgenomen, en beviel de volgende ochtend van een zoon. Na het nieuws over de dood van Shane besloot ze om de baby naar hem te noemen; Shane Edward Kielion Jr. "Het kind is geboren op de dag dat zijn vader overleed. Misschien moest God wel kiezen. En als het aan Shane had gelegen dan zou hij ongetwijfeld de zelfde keuze hebben gemaakt", vertelde een trieste April aan NBC News.

Kielion, afkomstig uit Omaha, Nebraska, zat sinds december 2002 bij de mariniers, en was voor de twee keer naar Irak uitgezonden. "Hij was erg opgewonden over de komst van zijn baby, en vertelde me altijd hoe mooi zijn vrouw was", verklaarde Jay Ball, Kielions vroegere footballcoach. Shane Jr. was Kielions eerste kind.