Man blijkt slechte verliezer tijdens MotoRAI

Tekno had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen wedstrijd hands-on-the-bike tijdens de MotoRAI in Amsterdam is voortijdig gestaakt. De reden was een man die volledig door het lint ging, toen hij na 56 uur moest afhaken. Bij het spelletje hands-on-the-bike moesten de deelnemers zo lang mogelijk hun hand op één plaats van het nieuwste model motorfiets van Yamaha houden.

Degene die dit het langst volhield mocht zich de eigenaar van de motor noemen. Een man die zijn poging na 56 uur moest opgeven rende scheldend door alle drie de zalen van de RAI en vernielde een ruit. Hij werd door de politie gearresteerd. Volgens Guus Peters van RAI Amsterdam was de reactie van de deelnemer, vanwege de grote mentale en psychische druk, wel begrijpelijk. Peters pleit ervoor dat sponsors van dergelijke wedstrijden in de toekomst psychische ondersteuning bieden.


Inzet van de wedstrijd: de Yamaha MT-01

De vier overgebleven kandidaten die de motor 62 uur hadden vastgehouden kregen, omdat ze voortijdig moesten stoppen, alle vier een prijs: een motorfiets van Yamaha. Maar dan wel een ouder model dan de motor waarop ze de hele tijd hun hand hadden gehouden.