Fietser beschoten na aanrijding met scooter

GnAgn had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 21-jarige Nijmegenaar is donderdagavond, toen hij over de Wijchenseweg in de richting van het centrum van Nijmegen fietste, aangereden door een scooter en vervolgens nog door één van de berijders beschoten.

De fietser reed juist op de brug over het Maas-Waalkanaal toen hij achter zich een scooter, luid claxonnerend, hoorde naderen. Op het moment dat hij werd ingehaald voelde hij dat hij van achteren tegen zijn bagagedrager geduwd werd, maar ondanks dat behield hij de macht over het stuur. De scooter daarentegen slingerde door de manoeuvre en botste vervolgens tegen de vangrail van de brug, waardoor drie mannen, die gedrieën op deze scooter zaten, over de weg buitelden.

Een getuige die dit tafereel zag gebeuren meldde later dat één van de mannen op de scooter, een 23-jarige Nijmegenaar, gewond op de weg bleef liggen. Eén van de andere mannen kwam vervolgens op de fietser af en begon op hem in te slaan. De fietser verklaarde naderhand dat hij op dat moment ook een vuurwapen op de weg zag liggen. De man die hem insloeg zag het wapen ook en pakte het op.

De fietser voelde zich hierdoor dermate bedreigd dat hij te voet de plek ontvluchtte in de richting van een horecagelegenheid. Daarbij is hij volgens eigen zeggen meerdere malen beschoten, waarbij hij gelukkig niet werd geraakt. De politie vond bij onderzoek ter plaatse later een kogelhuls, van vermoedelijk een gasalarmpistool.

De gewonde scooterberijder is later naar een ziekenhuis overgebracht. De andere twee, Nijmegenaren van 20 en 23 jaar, zijn aangehouden voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.