Dierenpark Amersfoort laat bavianen leven

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Dierenpark Amersfoort heeft in een inderhaast belegde persconferentie laten weten een twintigtal overtollige mantelbavianen niet af te maken. Zaterdag liet de dierentuin nog weten de apen een dodelijke injectie te willen geven, omdat het nachtverblijf te klein werd voor het aantal bavianen in de dierentuin.

Directeur Van Daele van Dierenpark Amersfoort liet echter vanmiddag weten nooit de intentie te hebben gehad om zover te gaan. "We blijven zoeken tot we een oplossing hebben gevonden", meldde Van Daele. "We zullen alles doen om een goed onderkomen voor ze te vinden." Volgens de directeur is het overigens binnen de ethische code van Nederlandse dierentuinen wel toegestaan dieren te doden op het moment dat er geen onderkomen te vinden zou zijn.

De dierentuin was geschrokken van de negatieve reacties die het naar aanleiding van de berichtgeving ontvangen had. Zo had de Partij voor de Dieren gisteren opgeroepen protestmailtjes te sturen en aangekondigd desnoods te willen procederen tegen het doden van de gezonde dieren.

De mantelbaviaan
De Amersfoortse mantelbavianen zullen niet afgemaakt worden