Man verkrachtte vrouw in coma om haar te genezen

John Horace wilde de in coma liggende vrouw die hij bijna tien jaar geleden verkrachtte "genezen". Dat zei hij althans tegen een commissie die moest beoordelen of hij voorwaardelijk vrij kon komen. Door dit te vertellen heeft de 60-jarige Horace zijn kansen op vervroegde vrijlating verspeeld.

De voormalige verpleger verkrachtte in 1995, in het verzorgingstehuis waar hij werkzaam was, een vrouw die door een auto-ongeluk in 1985 op 19-jarige leeftijd in coma was geraakt. Maanden later werd ontdekt dat de vrouw zwanger was van hem. Horace werd aangeklaagd voor verkrachting en kreeg daar in 1997 een gevangenisstraf van 25 jaar voor.

"Toen ik het deed, dacht ik dat ze uit haar coma zou ontwaken en weer een normaal leven zou kunnen leiden. Dit had ik gelezen in een medisch boek", aldus Horace tegen de commissie. De vrouw werd echter nooit meer wakker. Wel beviel ze in maart 1996 wonderwel van een zoon. In 1997 stierf ze.

Artsen menen dat het de eerste keer was dat een vrouw in haar toestand zwanger raakte en een kind ter wereld bracht. Haar zoon woont inmiddels bij haar moeder; zijn oma.