Madonna: 'Israël niet gevaarlijker dan New York'

Israël is niet gevaarlijker dan New York, aldus Madonna in een toespraak voor tweeduizend gasten tijdens een diner in het David Intercontinental Hotel in Tel Aviv. De zangeres bezocht de afgelopen dagen Israël als leerling van de kabbala, de joodse mystiek.

"Ik maakte me eerlijk gezegd wat ongerust over dit bezoek, na al die nieuwsberichten over terreuraanslagen en het lezen van reisadviezen over hoe gevaarlijk het is voor Amerikanen. Maar nu weet ik dat het hier niet gevaarlijker is dan in New York. Ik voel me heel veilig en welkom. Het meest gevaarlijk waren de paparazzi die me hier buiten het hotel opwachtten", aldus Madonna.

De popster ging overigens niet al te vaak de straat op. Zo bekeek ze de klaagmuur vanuit haar auto, dat vond de politie verstandiger. De ene keer dat ze over straat liep, van een visrestaurant terug naar haar hotel, werd ze zodanig lastig gevallen door twee fotografen dat twee van haar lijfwachten zich genoodzaakt voelden om in te grijpen. Het resultaat: de twee fotografen moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen en de lijfwachten moesten voor ondervraging naar het politiebureau.

Het diner stond in het teken van 'Spiritualiteit voor Kinderen', een stichting die toenadering beoogt tussen kinderen van alle godsdiensten in Israël. Madonna vertelde hoe volgens haar het geweld in de wereld komt: "We leren onze kinderen de wetten van oorzaak en gevolg. We leren hen dat ze verantwoordelijkheid moeten dragen. Als een kind een ander kind tegenkomt, wil het alleen maar spelen. Het denkt niet: O, hij is moslim, of hij is jood. Ze beoordelen elkaar niet op grond van huidskleur of haardracht. Het zijn de volwassenen die kinderen dat soort ideeën aanpraten."

Gideon Izra, minister van toerisme in Israël, heeft overigens toestemming gekregen om beelden van het bezoek van Madonna te gebruiken in een vijf minuten lange reclamefilm voor het land.
Submitter:  Bron: De Gooi- en Eemlander