Militante leider al-Sadr gewond geraakt

al-SadrDe woordvoerder van de radicale sjiitische leider Muqtada al-Sadr meldt dat deze bij gevechten in Najaf is gewondgeraakt door splinters van Amerikaanse granaten. Volgens de zegsman liep al-Sadr door een Amerikaanse beschieting op drie plaatsen verwondingen op. Over de ernst van de verwondingen deed de woordvoerder geen uitspraken. Andere bronnen melden dat hij granaatwonden heeft opgelopen op armen en borst. Hij is ter plekke behandeld.

Door twee andere medewerkers van al-Sadr wordt de lezing van de woordvoerder bevestigd. Een van hen zei dat de radicale leider de verwondingen vanmorgen had opgelopen. De woordvoerder zei verder dat al-Sadr de oproep aan zijn aanhangers van woensdag heeft herhaald. Woensdag riep deze op om de "heilige oorlog" voort te zetten, ook als hij sterft of wordt opgepakt.

Donderdag werd door Amerikaanse en Iraakse militairen het gebied rond de Imam Ali-moskee in Najaf omsingeld. In het hart van de stad zitten al-Sadr en zijn gewapende aanhangers vast. Donderdag werd ook al-Sadrs huis bestormd maar de vogel was al gevlogen.