TV-baas neemt ontslag na storing Spelen

Icon Sport - OS Athene 2004Hij had zich ongetwijfeld veel van de Olympische Spelen voorgesteld. Nog voordat die echter officieel begonnen zijn heeft Johhny Kalimeris, directeur van de Griekse staatstelevisie, zijn biezen gepakt. Kalimeris trok zijn conclusies nadat een Olympische voetbaluitzending woensdag getroffen werd door een storing.

Door de omvang van het Olympische voetbaltoernooi zijn woensdag de eerste wedstrijden al gespeeld, ondanks dat het startsein voor de Spelen in Athene vrijdag zal plaatsvinden. Tijdens een wedstrijd tussen thuisland Griekenland en Zuid-Korea bleef het beeld bijna een half uur op zwart. Vermoedelijke oorzaak was een kortsluiting bij de zender ET-1. Kalimeres zegt er overigens zeker van te zijn dat zoiets tijdens de Spelen niet zal gebeuren.

De Griekse regering stelt een onderzoek in, en heeft aangekondigd maatregelen te nemen tegen de verantwoordelijken. De bewuste wedstrijd eindigde overigens in 2-2. Op de eerste dag van het voetbaltoernooi was Irak de grootste verrassing. De Irakezen, die in eigen land een trainingsveld moeten delen met een kudde schapen, wonnen met 4-2 van Portugal. Portugal trad onder andere aan met de jonge sterspeler Christiano Ronaldo.