Amateurclub overweegt Ajax-fan te beschermen

Ajax-supporter Feiko L. wordt door Feyenoord-fans bedreigd vanwege zijn aandeel in de rellen rond de wedstrijd Jong Ajax-Jong Feyenoord.

Bij de amateurclub waar Feiko L. in het vijfde speelt, FC Meppel, komen bedreigingen binnen gericht aan de speler. Naar aanleiding van de bedreiging overweegt de club veiligheidsmaatregelen wanneer het vijfde moet spelen.

Aanleiding voor dit alles is dat L. op 15 april na afloop van de wedstrijd Jong Ajax-Jong Feyenoord een schoppende beweging naar een Feyenoord-speler maakte. Door de rechter werd de supporter afgelopen vrijdag veroordeeld tot een stadionverbod en een taakstraf. Hij gaf tijdens zijn de rechtszaak aan veel spijt van zijn daad te hebben.

Feyenoord-supporters laten het er echter niet bij zitten, en laten per mail weten dat ze wraak zullen nemen voor de aanval op 'hun' spelers. "Het is van een onwaarschijnlijk laag niveau", aldus voorzitter Van der Meulen van FC Meppel. "Ik heb maar een deel van de mails gezien, want ik word er niet goed van". Op verschillende websites waarop Feyenoord-fans discussiëren zijn inmiddels de volledige naam van L. zijn adres en telefoonnummer opgedoken.

Voorzitter Van der Meulen zegt dat intern wil bespreken of L. bij FC Meppel kan blijven spelen. "In principe vinden we van wel. Maar we moeten wel duidelijk maken dat we zijn gedrag afkeuren".