Man met mandarijnenkanon krijgt bekeuring

Een 25-jarige man uit Maasbree is afgelopen nacht door de politie in de kraag gevat wegens overtreding van de Wet wapens en munitie. Geschrokken buurtbewoners alarmeerde de politie nadat ze even na middernacht door luide knallen waren opgeschrikt. De verdachte veroorzaakte de knallen met zijn mandarijnenkanon.

De kanon valt volgens de politie onder 'huisvlijt'. De loop van de kanon zou bestaan uit een PVC-buis. Door een gasmengsel werden de mandarijnen de buis uitgeschoten. "In feite een groot formaat luchtbuks," aldus de politiewoordvoerder. Over de bouw en de eigenschappen van het wapen doet de politie geen uitspraken om navolging te voorkomen.

Volgens de woordvoerder van de politie was het de verdachte te doen om de knallen. De man nam met zijn kanon geen mensen onder vuur. "Dat zou ook niet mogelijk zijn: de mandarijnen werden door de kracht van het gasmengsel tot snot geschoten."

Voor de overtreding kreeg de man een bekeuring. Verder werd zijn wapen dat hij met een vriend had gemaakt, in beslag genomen. De man reageerde begrijpend.