Onuitgegeven liedjes The Beatles ontdekt

In Australi zijn nog nooit eerder uitgegeven nummers van The Beatles gevonden. De liedjes werden gevonden in een koffer op een vlooienmarkt. De koffer bevatte verder verschillende souvenirs en foto's van de 'Fab Four'. Dat meldt de Londense Times dinsdag.

Het materiaal moet nog verder onderzocht worden. De spullen zouden hebben toebehoord aan iemand die dicht bij de groep stond.. Experts hebben goede hoop dat de magnetische banden in de koffer nieuwe liedjes van The Beatles bevatten.

De koffer werd een aantal maanden geleden voor 29 euro gekocht door de Britse toerist Fraser Claughton. Claughton was op dat moment op vakantie in het Australische Lara, vlakbij Melbourne. De inhoud van de koffer bleek te bestaan uit een 400-tal foto's, concertprogramma's en audiocassettes met het opschrift "Abbey Road", de opnamestudio van het beroemde Britse viertal.

Experts denken dat het om de verloren koffer van Mal Evans gaat. Evans werkte met The Beatles als geluidsman of extra muzikant. Mal Evans overleed in 1976. Sindsdien gingen er geruchten over diens collectie. Hij stelde de collectie samen, omdat hij een nooit voltooide biografie van de groep wou schrijven

De geluidsopnamen bevatten zowel variaties op bekende Beatles-songs zoals "We Can Work It Out" als nooit eerder uitgegeven liedjes. Ook Peter Doggett, een archiefexpert van popmuziek bij het veilinghuis Christie, zegt in de Times dat er "zeker een band bestaat tussen de koffer en Mal Evans". "Hij kon bij The Beatles zijn wanneer er niemand anders in de buurt was, wanneer ze muziek maakten.”