Hollywood-achtervolging in België

Je kent ze wel, de afleveringen van Friends of een andere Amerikaanse serie waarin aandachtig wordt gevolgd hoe een crimineel door de politie achtervolgd wordt. Het is dat dergelijke achtervolgingen in België niet live uitgezonden worden, anders viel er gisteren wat te genieten voor onze zuiderburen: Bij een achtervolging op de snelweg E313 vonden vier ongevallen plaats en werden twee politiewagens in de prak gereden.

Rond half één 's middags merkte de verkeerspolitie een auto met gestolen kentekenplaten op. De patrouille zette de achtervolging in, die begon op de E313 ter hoogte van Massenhoven. De bestuurder van de achtervolgde wagen haalde snelheden tot 200 kilometer per uur en veroorzaakte een viertal ongevallen, waarbij twee politiewagens flink werden geraakt. Ook moesten enkele werklieden, die op de weg lijnen aan het trekken waren, snel wegspringen voor het aanstormende voertuig.

Na drie kwartier kwam aan de dollemansrit een einde toen de chauffeur op de E19 bij de afrit Universitair Ziekenhuis Edegem tegen enkele betonblokken aanreed. De verdachte raakte hierbij gewond en moest naar het hospitaal worden overgebracht. De politie heeft de man nog niet kunnen ondervragen.