Roland Garros: Uitslagen 1/2 finales heren

Roland GarrosOp Roland Garros zijn de finalisten in het herentoernooi bekend. Net als bij de dames gaat de finale tussen twee mensen uit hetzelfde land. Hier zijn het echter geen Russen, maar Argentijnen. Guillermo Coria en Gaston Gaudio zullen zondag gaan uitmaken wie het prestigieuze toernooi in Parijs wint.

De ongeplaatste Gaudio had vandaag niet al te veel moeite met landgenoot David Nalbandian (8). In de eerste set maakte Nalbandian een aantal zeer mooie punten, maar Gaudio sloeg toe op de belangrijke momenten. De tweede set leek een prooi voor Nalbandian te worden. Hij kwam met 5-1 voor, maar verzuimde het af te maken. In de tiebreak sloeg Gaudio toe. Daarna was het een gelopen koers, Nalbandian leek er weinig zin meer in te hebben. Gaudio won de derde set met 6-0 en bereikte zo voor het eerst de finale van een Grand Slam toernooi.

Guillermo Coria, al vanaf het begin van het toernooi de grote favoriet, is nu echt een jaar ongeslagen op gravel. Zijn laatste nederlaag op het rode steengruis dateert van vorig jaar, toen hij in de halve finale op Roland Garros geklopt werd door Martin Verkerk. Vandaag sloeg Coria zich wél door de halve finale, dit door een 3-6, 6-4, 6-0, 7-5 overwinning op de Brit Tim Henman (9).

De partij begon met enige vertraging, dit door een flinke regenbui in Parijs, die gelukkig na een kwartier weer over was. Henman begon het best aan de wedstrijd, met veel 'serve-and-volley' leek hij de beste manier gevonden te hebben om de Argentijn te lijf te gaan. Ook in de tweede set liep hij uit naar 4-2, maar daarna was er een grote omslag. Coria won maar liefst dertien games op rij, pas op 3-0 in de vierde set won Henman weer eens een game. Hij boog de achterstand zelfs om in een 5-3 voorsprong, maar daarna leek hij op te zijn. Coria brak met schitterend spel twee keer door de service van de Brit heen en won de set met 7-5.