TV-show pleit man vrij van moord

Een Amerikaanse man die verdacht werd van de moord op een tienermeisje, is met behulp van het Amerikaanse programma 'Curb Your Enthusiasm' vrijgesproken. Het programma werd al eerder geprezen om zijn dialogen en grappige wendingen. Nu wordt het programma ook geprezen om zijn strijd voor gerechtigheid.

Juan Catalan bracht vijf en een halve maand door in de cel, maar bleef beweren dat hij zich met zijn dochter op een baseballwedstrijd bevond ten tijde van de moord in mei 2003. Hij had de tickets nog steeds in zijn bezit, maar de politie geloofde hem niet omdat een ooggetuige hem vlak bij de plaats van de misdaad zou hebben gezien. Zijn advocaat Todd Melnik bekeek de officiële opnames van de wedstrijd in de hoop zijn cliënt te zien, maar kwam van een koude kermis thuis. Nadat hij vernam dat een ploeg van 'Curb Your Enthusiasm' ook opnames had gemaakt, besloot hij die opnames ook te bekijken. Hij vond waar hij naar zocht. Op een stukje film, dat niet voorkwam in de uiteindelijke aflevering van de show, stonden duidelijk de verdachte en zijn dochter in beeld.

Na het zien van dit nieuwe bewijs besloot de rechter Catalan vrij te laten. "Toen ik de woorden van de rechter hoorde, barstte ik in tranen uit. Het was de gelukkigste dag van mijn leven", aldus Catalan dinsdag.