Warner start nieuwe methode tegen piraterij

Icoon Media nieuwsBezoekers van de nieuwste telg in de Harry Potter filmreeks, 'De gevangene van Azkaban’, kunnen zich opmaken voor detectiveachtige praktijken. Zaalwachters hebben nachtkijkers uitgereikt gekregen door distributeur Warner Bros, om zo piraterij tegen te gaan. Het experiment wordt eerst alleen uitgevoerd in de Engelse bioscopen.

Niet alleen de voorverkoop van den nieuwe Potter film, waarbij al tienduizenden kaartjes over de toonbank gingen, is al in volle gang. Een misschien nog wel grotere drang gaat uit naar preventiemaatregelen tegen het illegaal kopiëren van de film. Jaarlijks lopen filmdistributeurs grote bedragen mis door het opnemen van de film op camcorders, die vervolgens wereldwijd beschikbaar worden gesteld en in volle getalen worden binnengehaald. “De film geniet een ongelooflijke belangstelling van het publiek. En daarom snap je ook waarom Warner Bros er alles aan doet om de film tegen piraterij te beschermen”, aldus bioscoopexploitant Jamie Graham. “Onze zaalwachten checken bij iedere voorstelling, door middel van de nachtbrillen, of er illegaal opnames gemaakt worden.”

Warner is bang dat er, voor een wereldwijde première, al illegale kopieën van de film op internet zullen verschijnen. 'De gevangene van Azkaban' maakte vandaag zijn opwachting in de Engelse filmtheaters.