Conservatieve punkers steunen Bush

Icoon US verkiezingen 2Steun uit onverwachte hoek voor de Amerikaanse president George W. Bush. In de verkiezingsstrijd hebben zich de 'Conservatieve Punkers' gemengd. Op de website Conservativepunk.com wordt onomwonden de steun uitgesproken voor het conservatieve gedachtengoed in het algemeen en de Republikeinse president in het bijzonder.

De band Gotham Road is één van de groepen achter de website. De band noemt zichzelf 'anti-anti-establishment'. Voorman Michael Graves zei onlangs in een interview met de BBC dat hij vierkant achter Bush staat. "Ik denk dat hij ons land in de juiste richting stuurt." Nick Rizzuto, de man achter conservativepunk.com vindt het conservatisme prima bij punk passen. "De uitgangspunten leggen veel nadruk op persoonlijke verantwoordelijkheid," stelt Rizzuto. De initiatiefnemers willen jonge punkers een alternatief bieden.

Rock Against Bush
Het conservatieve initiatief lijkt te zijn ontstaan als een tegenhanger van de site Punkvoter.com. Op deze site spreken bands als Green Day en Foo Fighters zich juist fel uit tegen de huidige president. De website stelt zich als doel Bush uit het Witte Huis te verdrijven. Punkvoter organiseert daarvoor onder meer concerten onder de leuze 'Rock Against Bush 2004'. De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten zijn in november.


Gotham Road
Gotham Road