''Loverboys richten zich op moslimmeiden''

Binnenlands-nieuwsVolgens hulpverlener Han Siemelink van de stichting Olde Vechte, een idealistische stichting die mensen met problemen terugbrengt in de samenleving, worden steeds meer minderjarige islamitische meisjes slachtoffer van loverboys. De jeugdige pooiers richten zich speciaal op deze moslima's omdat ze gemakkelijk met hun geloof zijn te chanteren.

Volgens Siemelink dreigen de loverboys de meisjes hun familie in te zullen lichten als ze uit de prostitutie stappen. ''Op die manier zetten ze hun slachtoffers volkomen klem. Seks voor het huwelijk is volgens de Islam nu eenmaal verboden. Meisjes die dat verbod overtreden, worden in de regel door de familie verstoten''.

De stichting Olde Vechte heeft zich ontfermd over een aantal gevluchte slachtoffers. Siemelink schat het totale aantal in Nederland op zo'n 2.000. Hij baseert dat aantal op gegevens van bureaus Jeugdzorg en van GGD's, maar vreest tegelijk dat hier slechts sprake is van het topje van de ijsberg.

Vanuit de stichting Olde Vechte bestaan plannen nog dit jaar een meldpunt in het leven te roepen, dat zich specifiek richt op gevluchte slachtoffers van loverboys. De slachtoffers, van wie sommigen nog maar dertien jaar zijn, zal vandaaruit een schuiladres en begeleiding worden geboden.

-
Zie ook: Slachtoffers loverboys vaak getatoeerd.